Verzuimverzekering

banner theo veld

Waarom een verzuimverkering?

De Nederlandse overheid werkt de laatste jaren hard aan het terugdringen van het ziekteverzuim. Ook met een verzuimverzekering is het belangrijk het ziekteverzuim terug te dringen. Een belangrijk instrument hierbij is het leggen van een grotere verantwoordelijkheid bij de werkgever. Per 1 maart 1996 is daarom de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling verplichting Bij Ziekte ( WULBZ ) ingegaan en per 1 januari 2004 de wet verlenging doorbetalingsverplichting. U bent wettelijk verplicht om 70 procent van het salaris van een zieke werknemer 104 weken door te betalen. In veel ( collectieve) arbeidsovereenkomsten is 100 procent doorbetaling afgesproken ( eerste 52 weken). Een verzuimverzekering kan daarom van essentieel belang zijn voor de continuïteit van uw bedrijf. Voor de werknemer is het van belang te weten wat hij bij eventuele ziekte betaald krijgt. Indien het inkomen met 30% daalt kan dat voor veel huishoudens een probleem opleveren. Het is daarom van belang dat u uw werknemers hiervan op de hoogte brengt. U bent niet verplicht om een verzuimverzekering af te sluiten. Dit is sterk afhankelijk van de financiële draagkracht van uw bedrijf. Indien U ervoor kiest om het verzuim van uw personeel te verzekeren, heeft u de keuze uit twee verzekeringsvormen: de conventionele verzuimverzekering en de stop-loss verzuimverzekering.

Na twee jaar wordt de werknemer gekeurd door het UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Naar aanleiding van deze keuring kan een werknemer in aanmerking komen voor een WGA uitkering ( bij gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid ) of een IVA uitkering ( bij geen of nauwelijks arbeidsgeschiktheid). Het UWV betaald deze uitkering aan uw ex-werknemers.

Een ziekteverzuimverzekering is met name interessant voor het MKB. Als een werknemer in dienst bij een midden of klein bedrijf ziek wordt, dan zal dat in de regel grotere ( financiële) gevolgen hebben dan een verzuimende medewerker bij een grotere onderneming. Daarnaast hebben bedrijven in het MKB-segment meer behoefte aan ondersteuning tijdens ziekte door een verzekeraar en/of arbo dienst. Grotere bedrijven hebben de benodigde expertise vaak zelfs in huis.

Wenst u persoonlijk contact?

Wij staan voor u klaar om u te voorzien van advies bij het afsluiten van een polis!

Neem contact met ons op om de mogelijkheden met elkaar te bespreken.

Theo Veld Verzekeringen
T: 0486 - 46 26 22
M: 06 - 46 07 47 13
info@theoveldverzekeringen.nl

VerzekeringsmaatschappijenDe Amersfoortse


CZ Verzekeringen


Nedasco


Stad Holland


Turien en Co


NH1816


Klaverblad


ASR


Europeesche


DELA


SAA


Menzis


Avero

Neem contact op

Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen:

Theo Veld Verzekeringen
Munstraat 10
5374PG Schaijk

T: 0486 - 46 26 22
F: 0486 - 46 00 45
M: 0646 - 07 47 13