Skip to main content

Zorgverzekering

Het aanbod van zorgverzekeraars is groot maar welke zorgverzekering/dekking past het beste bij uw situatie, en betaalt u niet te veel?

 

Verzekeren is maatwerk

Persoonlijke aandacht, uitstekende service en een perfecte nazorg zijn onze speerpunten. Wij hebben het hele jaar, met uitzondering van juli, augustus en september, in de regio inloopspreekuren, waar U gratis advies en de beste service krijgt. Ook bezoeken wij u uiteraard aan huis op afspraak. 

Wij adviseren naast CZ Zorgverzekeringen en VGZ ook voor andere maatschappijen zoals Menzis, Zilveren Kruis, Ohra en Stad Holland zodat u ten alle tijden een onafhankelijk advies krijgt wat het beste voor u van toepassing is. Voor uitzendorganisaties, detacheringsbureaus en werkgevers die met buitenlandse werknemers werken, hebben wij diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen met speciale premie's en ook de mogelijkheid om het eigen risico tegen een geringe vergoeding af te kopen. Ook hebben we een aangepast aan- en afmeldingssysteem wat snel en eenvoudig werkt zodat het administratieve gedeelte weinig tijd vergt.

Alle werkgevers kunnen profiteren van onze speciale collectieve kortingen, ook voor hun medewerkers. Geef uw personeel dit unieke voordeel. Zij zullen U dankbaar zijn en het is kosteloos voor U. Ook administratief heeft u hiermee geen enkele rompslomp. Het personeel wat reeds bij CZ is verzekerd, krijgt per de eerste van de volgende maand direct de korting. Bent u lid van een ouderenbond, thuiszorginstelling of vereniging informeer naar de mogelijkheden.

 

CZ

Bereken uw premie bij CZ
Autoverzekering bij Theo Veld Verzekeringen

VGZ

Bereken uw premie bij VGZ

Stad Holland

Bereken uw premie bij Stad Holland

Ohra

Bereken uw premie bij Ohra

Menzis

Bereken uw premie bij Menzis

Zilveren Kruis

Bereken uw premie bij Zilveren Kruis

Basisverzekering

WAARVOOR BENT U VERZEKERD?

De basisverzekering

De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Het pakket wordt ieder jaar aangepast. Verzekeraars bieden een naturapolis of een restitutiepolis aan.

Naturapolis

Bij een naturapolis mag u alleen gebruikmaken van zorgverleners waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. De factuur gaat direct naar de zorgverzekeraar. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen.

Restitutiepolis

Bij een restitutieverzekeraar kunt u zelf uw zorgverlener kiezen. Als uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de arts of behandelaar, wordt de zorg in principe volledig vergoed. De factuur van de zorgverlener gaat dan vaak direct naar de verzekeraar. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan ontvangt u de rekening die u bij uw zorgverzekeraar kunt declareren. De zorgverzekeraar betaalt dan het wettelijke tarief of een marktconforme vergoeding.

DE PREMIE VAN DE BASISVERZEKERING

De premie van de basisverzekering mogen zorgverzekeraars zelf bepalen. Naturapolissen zijn over het algemeen voordeliger dan restitutiepolissen.

 

KINDEREN

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor de basisverzekering.

 

ACCEPTATIE

Een verzekeraar moet u accepteren voor de basisverzekering.

 

EIGEN RISICO

Iedereen heeft voor de basisverzekering een verplicht eigen risico. Dat is het bedrag dat u eerst zelf moet betalen voordat de zorgverzekeraar iets vergoedt. Voor 2017 bedraagt het eigen risico 385 euro per jaar. U kunt vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico en betaalt dan een lagere premie. Het eigen risico van de basisverzekering geldt niet voor:

-Verzekerden tot 18 jaar

-Huisarts

-Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar

-Verloskundige zorg

-Kraamzorg

-Bruikleenartikelen

-Gratis bevolkingsonderzoeken (bijvoorbeeld naar borstkanker)

-Griepprik voor risicogroepen

EIGEN BIJDRAGE

Een eigen bijdrage is het deel van de rekening dat u altijd zelf moet betalen, ook als u uw eigen risico al verbruikt hebt. De eigen bijdrage geldt bijvoorbeeld voor bepaalde medicijnen.

AANVULLENDE VERZEKERING

Wat er precies in de aanvullende verzekering is opgenomen en wat u daarvoor betaalt verschilt per aanbieder. Hieronder hebben wij de belangrijkste vergoedingen voor u op een rijtje gezet. 

OVERSTAPPEN

U kunt ieder najaar vanaf 1 oktober overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Uw oude zorgverzekering moet u vóór 1 januari opzeggen en de nieuwe verzekering moet u vóór 1 februari afsluiten. U bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd. U kunt altijd overstappen van de ene basisverzekering naar de andere, maar voor de aanvullende verzekering is dat niet altijd het geval. Stap dus pas over als u zeker weet dat u geaccepteerd wordt door de nieuwe verzekeraar.

 

ZORGTOESLAG

Veel Nederlanders komen in aanmerking voor zorgtoeslag. De zorgpremie wordt daardoor betaalbaarder.

Theo Veld

Adviseur zorgverzekering

Aanvullende verzekeringen

Voor de zorg die niet is opgenomen in het basispakket, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Vaak gaat het om vergoedingen voor:

  • Brillen en lenzen
  • Hoortoestellen
  • Zorg in het buitenland
  • Alternatieve geneeswijzen
  • Zwangerschap en geboorte

Welke vergoedingen er in de aanvullende verzekering zitten, hoe hoog de vergoedingen zijn en welke premie u betaalt, verschilt per verzekeraar. Wij beschikken over een overzicht van de belangrijkste zorgverzekeraars en helpen u de verzekering te zoeken die voordelig is en goed aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Acceptatie aanvullende verzekering

Voor een aanvullende verzekering geldt de acceptatieplicht niet. Het kan gebeuren dat u vragen over uw gezondheid moet beantwoorden voordat de verzekeraar u accepteert. En u kunt geweigerd worden.

De premie van de aanvullende verzekering

De premie van de aanvullende zorgverzekering is afhankelijk van de dekking.

Tips voor uw basisverzekering in 2019

Tip 1: Bespaar op uw eigen risico

Het verplicht eigen risico is in 2019 € 385. Dat betekent dat u voor de meeste zorg uit uw basisverzekering de eerste € 385 zelf betaalt.

Maar wist u dat u géén eigen risico betaalt voor:

Behandelingen door uw huisarts

Zorg uit uw aanvullende verzekering

Tip 2: Betaal uw eigen risico in termijnen

€ 385 is een flink bedrag. Daarom bieden we de mogelijkheid om dit bedrag bij ons in 10 termijnen te betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Vanaf november kunt u gespreid betalen van het eigen risico voor 2019 aanvragen.

Tip 3: Check of uw aanvullende verzekering nog bij u past

Half november ontvangt u uw nieuwe polis voor 2019. Een goed moment om te kijken of uw aanvullende verzekering nog bij u past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een uitgebreidere dekking wilt voor tandzorg, fysiotherapie of brillen en lenzen. Wilt u uw aanvullende verzekering wijzigen? Dan heeft u tot en met 31 december 2018 de tijd ( let op: sommige verzekeraars wijken hiervan af)